Фото: соцмережі

Північна Корея випустила кілька крилатих ракет у напрямку Жовтого моря

Вранці середи, 24 січня, Північна Корея вкотре випустила кілька крилатих ракет у напрямку Жовтого моря.

Про це повідомляє видання Yonhap.

Зазначається, що запуск крилатих ракет відбувся через кілька днів після того, як Пхеньян заявив, що випробував підземний ядерний ударний безпілотник.

Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї повідомив, що запуск серії ракет армією Північної Кореї відбувся близько сьомої години ранку за місцевим часом.

"Зміцнюючи наш моніторинг та пильність, наші військові тісно координують свої дії зі Сполученими Штатами, щоб відстежувати додаткові ознаки провокацій Північної Кореї", йдеться у повідомленні Об'єднаного комітету начальників штабів.

У відомстві також зазначають, що сьогоднішній запуск крилатих ракет Північною Кореєю перший за останні кілька місяців. До цього пуски крилатих ракет у бік Жовтого моря фіксувалися у вересні 2023 року.

Нагадаємо, продаж Північною Кореєю балістичних ракет для Росії є для КНДР важливим джерелом доходу, адже економіка країни зазнала значного удару після введення західних санкцій. До того ж Пхеньян отримує важливу інформацію щодо здатності своєї зброї, яку диктатор Кім Чен Ин зможе використати для удосконалення майбутніх розробок й стратегій нападу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини перш

Світ, 24.01.2024 09:47