Фото: Кирило Буданов. Джерело – gur.gov.ua

Яка країна є найбільшим постачальником зброї для РФ: Буданов оприлюднив дані

Наразі Північна Корея є найбільшим постачальником зброї для Російської Федерації. Країна-агресор завжди вважала приниженням необхідність звертатися по військову допомогу до таких країн, як КНДР.

Таку заяву зробив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов, пише Financial Times. За словами українського розвідника, Північна Корея передала Москві велику кількість артилерійських боєприпасів, що "дозволило Росії трохи видихнути".

Також Буданов підкреслив, що без допомоги КНДР ситуація була б катастрофічною.

"Це завжди вважалося нижче їхньої гідності, це приниження", — наголосив Буданов, нагадавши про необхідність Росії звертатися за допомогою до таких країн, як Північна Корея.

Раніше Кирило Буданов заявив, що український контрнаступ у 2023 році не можна назвати "катастрофою". Сили оборони досягли певних успіхів на фронті.

За словами очільника української розвідки, цього року успіхи Збройних сил України будуть значно більшими, аніж в армії країни-агресорки.

Також повідомлялось, що Збройні сили України готують новий контрнаступ. Такі дані отримали розвідки західних країн. Вони прогнозують, що війна Росії проти України триватиме ще щонайменше два роки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.01.2024 21:31