Фото: Кирило Буданов. Джерело – armyinform.com.ua

"Не катастрофа": Буданов оцінив результати українського контрнаступу

Український контрнаступ у 2023 році не можна назвати "катастрофою". Сили оборони досягли певних успіхів на фронті.

Таку заяву зробив очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов, пише FT. Він також запевнив, що Збройні сили не зможуть обійтися без мобілізації.

"Сказати, що все добре (контрнаступ України у 2023 році, — ред.) — це неправда. Сказати, що це катастрофа — теж неправда... Хоча початкові плани передбачали дещо інше, ми виконали свою обіцянку. Цього літа наші підрозділи неодноразово входили до Криму", — сказав Буданов.

Головний розвідник країни відреагував на мобілізаційні процеси, наголосивши, що навіть важко уявити, що Україна обійдеться без набору додаткових людей, адже "нестача рук дуже відчутна".

Кирило Буданов впевнений, що Україні все ще вдасться стримувати Путіна, і вона вже довела, що вся легенда про могутність Російської Федерації — це "мильна бульбашка". Він також заявив, що завдяки зброї з КНДР Росія змогла "трохи видихнути", а без цієї допомоги "ситуація була б катастрофічною".

Раніше Буданов заявляв, що цього року успіхи Збройних сил України будуть значно більшими, аніж в армії країни-агресорки.

Також повідомлялось, що Збройні сили України готують новий контрнаступ. Такі дані отримали розвідки західних країн. Вони прогнозують, що війна Росії проти України триватиме ще щонайменше два роки.

Нагадаємо, сьогодні нідерландський лейтенант-адмірал і голова Військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що цивільне населення на Заході має готуватися до "всебічної війни" з Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.01.2024 16:25