Фото: "Укрінформ"

Цивільне населення Заходу має готуватися до "всебічної війни" з Росією, — голова Військового комітету НАТО

Голландський лейтенант-адмірал та голова Військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що цивільне населення на Заході має готуватися до "всебічної війни" з Росією.

Про це повідомляє Sky News.

"Ми маємо усвідомити, що те, що ми живемо у мирі — це не гарантований факт. І тому ми (сили НАТО, — ред.) готуємося до конфлікту з РФ", — сказав адмірал Бауер.

Бауер наголосив, Збройні сили Альянсу вже готові до початку війни. Проте цивільні громадяни також повинні бути готовими, оскільки це вимагатиме "значних змін" у їхньому житті.

До того ж, на думку очільника Військового комітету НАТО, Швеція вчинила правильно, закликавши своє населення готуватися до війни на початку цього місяця.

"Все починається з усвідомлення того, що не все можна передбачити і не все буде добре протягом наступних 20 років", — сказав він.

Нагадаємо, глава естонського уряду Кая Каллас заявила, що наступним об'єктом для вторгнення російських військ можуть стати країни Північноатлантичного альянсу. Це станеться, якщо Захід не допоможе Україні здобути перемогу у війні з агресором.

Своєю чергою міноборони Литви заявило, що у Російської Федерації немає ресурсів для нападу на країни Північноатлантичного альянсу. Наразі агресор ставить за ціль не програти війну проти України, а не відкриття другого фронту.

Крім того, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив про те, що Європа зіткнулась "з військовою загрозою, якої не було вже 30 років" і попередив про можливість нападу Росії через п’ять-вісім років. Водночас він нагадав про необхідність збільшити військову допомогу Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.01.2024 13:42