Анджей Дуда. Джерело: Офіс президента України

Коли Україна може стати членом НАТО: заява президента Польщі

Щоб стати повноцінним членом Північноатлантичного альянсу Україні потрібно завершити війну з Російською Федерацію. Однак розпочати процедуру вступу до військово-політичного блоку можна було б вже зараз.

Таку заяву зробив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє офіційний сайт президента Польщі. 

"Під час війни це неможливо, але я вважаю, що Україна має отримати запрошення до НАТО, що б розпочало процес обговорення цього питання в окремих національних парламентах держав-членів Альянсу. Цей процес може тривати, він надзвичайно важливий для морального стану захисників України", — сказав Дуда у Давосі.

Президент Польщі також наголосив, що присутність України в НАТО також важлива для міцності всього блоку та безпеки Польщі. Офіційна Варшава, як й інші країни Заходу, закликала до подальшої підтримки України. 

"Якщо Росія в цій війні переможе, то буде продовжувати свою агресивну політику, а якщо буде продовжувати свою агресивну політику, то практично очевидно, що нападе знову й будемо мати чергову війну наслідком російської агресії", — підкреслив Дуда.

Раніше заступник генсека НАТО Мірча Джоане заявив, що війна Російської Федерації проти України буде затяжною і, можливо, не закінчиться навіть у 2025 році.

Нагадаємо, у грудні президент Володимир Зеленський заявив, що "частковий" вступ до Північноатлантичного альянсу — величезний ризик. Відтак, Україна поки що не може стати членом НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.01.2024 14:11