Фото: Twitter Каллас

Росія може напасти на країни НАТО: глава естонського уряду назвала умову

Наступним об'єктом для вторгнення російських військ можуть стати країни Північноатлантичного альянсу (НАТО). Це станеться, якщо Захід не допоможе Україні здобути перемогу у війні з агресором.

Таку заяву зробила глава естонського уряду Кая Каллас, пише The Kyiv Independent. Чиновниця підкреслила, що іноді Захід вірить наративам Росії, один з яких полягає в тому, що Захід і НАТО слабкі.

"Ми не повинні недооцінювати нашу власну силу. Росія, безумовно, боїться конфлікту з НАТО. А оскільки ми в Альянсі, у нас немає війни. Тому я не думаю, що це реальна загроза. Водночас європейські країни повинні збільшити власні витрати на оборону. У Статуті НАТО є стаття 5, яку ми всі знаємо, але є також стаття 3, яка означає, що кожна країна повинна робити все можливе, щоб посилити власну і колективну оборону", — зауважила Каллас.

Прем'єр-міністр Естонії вважає, якщо Росія уникне відповідальності за війну проти України, то Альянс може стати наступним об'єктом агресії.

"Ось чому дуже важливо, щоб ми залишалися єдиними в підтримці України, щоб ми допомагали країні у військовому плані, щоб вона змогла виграти цю війну та відкинути Росію назад до її кордонів", — резюмувала Кая Каллас.

Раніше Кая Каллас заявила, що західні союзники повинні надати Україні далекобійні ракети. Ці та інші сучасні види озброєнь допоможуть результативно відбивати атаки Російської Федерації.

Своєю чергою речниця Єврокомісії Йоганна Бернсель заявила, що Європейський Союз зможе виготовити 1 мільйон боєприпасів для України до кінця цієї зими.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на спільній прес-конференції з прем'єром Естонії Каєю Каллас заявив, що Україні необхідні артилерійські снаряди, і потрібно "чинити тиск" на західних союзників, які зобов'язалися їх надати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.01.2024 08:32