Британський флот обзаведеться великими підводними роботами

18 КВІТНЯ 2019 12:31

Міністерство оборони Великобританії оголосило тендер на розробку, виробництво і проведення випробувань великих автономних незаселених підводних апаратів.

Як повідомляє Defense News, проект розрахований на три роки, з яких один рік буде відведено на розробку підводних роботів, а решту часу - на їх випробування.

Традиційно підводні роботи використовуються військовими для розвідки, дослідження морського дна, патрулювання входів в морські бази, пошуку бойових плавців противника, протимінної боротьби, а також в пошуково-рятувальних операціях.

Переважна більшість підводних роботів, які використовуються сьогодні військовими, мають відносно невеликі розміри; їх довжина зазвичай не перевищує двох-трьох метрів. При цьому передбачається, що великі підводні апарати зможуть нести ширший набір сенсорів і виконувати більш широкий спектр завдань.

Британські військові планують використовувати великих підводних роботів для розвідки, спостереження, розстановки і збору різних датчиків, а також для протичовнової боротьби. Згідно з вимогами міністерства оборони, роботи повинні бути виконані за модульною схемою, що полегшить заміну їх бортових систем в залежності від завдань і модернізацію.

Які саме компанії можуть взяти участь в тендері міністерства оборони Великобританії, поки невідомо. Американські Boeing і Lockheed Martin, що займаються розробкою власних великих підводних роботів, інтересу до британського тендеру поки не проявили.

Технології, 18.04.2019 12:31