Фото: ГУР

Буданов зізнався, що читає новини про росіян у Telegram-каналах

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов зізнався, що читає новини у Telegram-каналі. Представнику розвідки цікаво, як громадяни країни-окупанта сприймають різні події.

Про це повідомляє BBC.

"Я інколи продивляюсь. У мене є на одному апараті Telegram, скажімо так, на робочому. І я продивляюсь його, коли відбуваються ті чи інші події, щоб дивитися здебільшого як російський соціум сприймає ті чи інші події. Це єдине, чим я користуюсь з Telegram", — сказав Буданов.

Очільник ГУР також прокоментував ворожі вкиди про своє "вбивство".

"Мені вчора сказали, що нещодавно вкинули, що мене вбили десь під Харківщиною. Як я можу на це реагувати? Мені бабуся у свій час казала: "Коли кажуть постійно, що хтось вмер — то та людина буде довго жити". Ну, значить, так і буде зі мною. Вони мене позавчора, як то кажуть, знову “вбили”. А я сиджу зараз перед вами. Варіанти, що я голограма, думаю, ми з вами все ж таки відкидаємо", — наголосив глава розвідки.

При цьому Буданов заявив, що розвідникам не можна мати Telegram або інші соцмережі.

"Ні, абсолютно. Як керівник — у мене просто доступ до всіх світових медіа і ресурсів є. Тому я продивляюсь, щоб дивитись на результати тих чи інших наших операцій. Або резонансних подій, які, на наш погляд, мають чи будуть мати якийсь вплив", — додав Кирило Буданов.

Нагадаємо, що раніше Ярослав Юрчишин пропонував заборонити державним органам мати акаунт в Telegram. На його думку, поки не буде перевіреної інформації щодо активів месенджера, держоргани України не повинні мати там своїх акаунтів.

Також Юрчишин повідомляв, що в Україні можуть заблокувати месенджер Telegram, якщо підтвердиться витік інформації. Не виключено, що інформація з месенджера видається секретним службам Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 22.04.2024 11:58