Фото: facebook/Єгор Чернєв

Бундестаг голосуватиме повторно за надання ракет Taurus для України

Народний депутат від "Слуги народу" Єгор Чернєв повідомив, що Бундестаг ще раз розгляне законопроект про передачу Україні крилатих ракет Taurus, голосування за який німецькі депутати провалили напередодні.

На своїй сторінці у Facebook нардеп зазначив, що цей законопроект був відхилений не по суті, а через порушення процедури та спроби використати це для вузькопартійного піару.

"Це був окремий законопроект щодо частини опозиції, який вона хотіла без погодження з іншими винести на голосування. План внести на розгляд Бундестагу загальний законопроект усіх фракцій залишається чинним", — написав Чернєв.

Він додав, що голосування, ймовірно, відбудеться у період до 22 лютого.

Зауважимо, Україна ще з минулого року запитує про надання ракет Taurus у Німеччині. Ця зброя здатна знищувати цілі на відстані до 500 кілометрів. Таке озброєння необхідне для ударів по тилових об'єктах росіян.

Нагадаємо, 17 січня у Німеччині Бундестаг не підтримав проект резолюції опозиційної партії Християнсько-демократичний союз (ХДС). Опозиціонери закликали передати Україні далекобійні ракети Taurus. Ініціативу ХДС відмовилися підтримувати під час поіменного голосування — 485 голосів "проти", 178 "за" та троє утрималися.

16 січня Німеччина оголосила новий пакет військової допомоги Україні. До нього увійшли снаряди, бойові машини та безпілотники. Проте очікуваних далекобійних ракет Taurus там не виявилося.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.01.2024 08:36