Фото: ілюстративне Джерело: Flickr

"Це твій останній шанс": у Міноборони попередили про пропагандистське відео, яке шириться мережею

У мережі поширюється пропагандистське відео під назвою "Це твій останній шанс". У ньому українських захисників закликають здатись у полон, аби зберегти життя.

Про це повідомляє Міністерство оборони України з посиланням на Центр протидії дезінформації.

Зазначається, що ворожі інформаційні ресурси намагаються створити уявлення, що ролик нібито походить з України. Для досягнення цієї мети пропагандисти навіть залучили україномовного диктора. 

"Проте Центру вдалось встановити особу російської акторки у відео. Нею стала Світлана Ясінська, яка вже брала участь у зніманні схожих відеороликів", — йдеться у повідомленні.

У Центрі протидії дезінформації наголосили, що поширюючи подібні ІПсО, росіяни намагаються деморалізувати українських захисників та дестабілізувати ситуацію на фронті. 

"Раніше Центр вже попереджав про використання росіянами професійних акторів для проведення ІПсО направлених на послаблення підтримки України з боку країн-партнерів", — додали у ЦПД.

Фото: Центр протидії дезінформації

Нагадаємо, Головне управління розвідки Міністерства оборони України попередило, що Кремль затвердив тематику нового етапу інформаційної війни проти України. Відтак, ворог може почати поширювати нові фейки.

Раніше ворог поширював дезінформацію, що "українська влада розкрадає гроші міжнародних партнерів". Зокрема, окупанти поставили на рекламу відповідний допис у соцмережі: мовляв, країни надають "мільярдну допомогу", а бійцям "досі не вистачає ресурсів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.08.2023 17:04