Стівен Кінг. Джерело: сторінка Стівена Кінга у мережу X (колишній Twitter)

"Це жах — Путін їх любить": за що Стівен Кінг розкритикував американських республіканців

Американський письменник Стівен Кінг розкритикував представників Республіканської партії у Сенаті США. Як відомо, останнім часом вони провалюють рішення про надання екстреної допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Відповідний допис на цю тему Стівен Кінг опублікував на своїй сторінці в мережі X (колишній Twitter).

"Республіканці блокують допомогу Україні. Путін їх любить", — написав він.

Як відомо, республіканці та демократи не можуть знайти компромісу щодо питання безпеки південного кордону США з Мексикою, яке також є частиною пакета законопроектів.

Стівен Кінг — це американський письменник, автор понад 200 творів, серед яких понад 50 бестселерів у жанрах жахів, фентезі, трилеру, містики. Також писав під псевдонімом Річард Бахман. Він від початку повномасштабного вторгнення Росії підтримує Україну.

На церемонії вручення нагород премії Гільдії кіноакторів США 28 лютого Кінг позував на червоній доріжці зі стрічками кольору українського прапора. А в соцмережах опублікував фото у футболці з написом "Я підтримую Україну".

Кінг одним із перших підтвердив, що не продовжуватиме договори з російськими видавництвами на видання його книжок. Тоді це була його відповідь на допис канадського колеги Лінвуда Барклі, який ухвалив таке ж рішення.

Ще у травні 2022 року Кінг у своєму Twitter закликав світ продовжувати економічний тиск на Росію та заявив, що Путін має справу "з росомахою", а не з "болонкою", як він розраховував.

Нагадаємо, що у квітня цього року американський письменник Стівен Кінг отримав у Twitter "синю галочку" верифікації. На таку подію Кінг відреагував досить скептично і запропонував власнику Twitter Ілону Маску перерахувати гроші для допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.12.2023 08:52