Фото ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

Частина Одеси залишилася без світла: в чому проблема

У вівторок, 12 вересня, через технічні причини частково знеструмлені споживачі в Одесі. Наразі тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Про це повідомила прес-служба компанії "Укренерго"я Через бойові дії та з інших причин без світла загалом залишається 427 населених пунктів.

Унаслідок артилерійських обстрілів росіянами прифронтових територій є нові пошкодження у мережах на Донеччині, Дніпропетровщині, Запоріжжі, Херсонщині. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових.

"У понеділок, 11 вересня, вечірній максимум споживання був на 1,4% вище, ніж минулого понеділка, 4 вересня. А також на 4,5% вище, ніж у неділю, 10 вересня, що є характерним для початку робочого тижня", — додали в компанії.

Зараз відбувається імпорт електроенергії зі Словаччини. Загальний обсяг 250 мВт/ год, з максимальною потужністю в окремі години до 100 МВт.

Окрім того, експорт здійснюється у Словаччину та Молдову. Загальний обсяг 4349 мВт/ год, з максимальною потужністю в окремі години до 398 МВт.

Нагадаємо, міністр енергетики України Герман Галущенко повідомляв, що в Україні відключення світла взимку застосовуватимуть лише в разі значних пошкоджень через можливі російські обстріли енергосистеми.

Він зазначив, що енергосистема нашої країни буде готова до зими і є всі необхідні ресурси для того, щоби пройти опалювальний сезон без відключень електроенергії. У разі відсутності нових серйозних пошкоджень через обстріли не планується вводити обмеження в подачі електроенергії споживачам. Якщо і будуть відключення світла, то вони будуть наслідком атак на нашу енергосистему та матимуть тимчасовий характер.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.09.2023 13:17