Фото: Міненерго

У Міненерго розповіли, чи готуватися до відключень світла цієї зими

В Україні відключення світла взимку застосовуватимуть лише у разі значних пошкоджень через можливі російські обстріли енергосистеми.

Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко на брифінгу під час робочої поїздки на Львівщину.

Він зазначив, що енергосистема нашої країни буде готова до зими і є всі необхідні ресурси для того, щоб пройти опалювальний сезон без відключень електроенергії. У разі відсутності нових серйозних пошкоджень через обстріли не планується вводити обмеження в подачі електроенергії споживачам. Якщо і будуть відключення світла, то вони будуть наслідком атак на нашу енергосистему і матимуть тимчасовий характер. 

"Мета ворога — досягти блекауту в Україні. Минулої зими ми багато чого навчилися з погляду втримання енергосистеми, але удари ворога можуть бути модифіковані... Якщо і будуть відключення світла, то вони будуть наслідком атак на нашу енергосистему і матимуть тимчасовий характер", — додав голова Міненерго.

Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ попередили, що ворожі удари спрогнозувати неможливо. Імовірно вони продовжаться восени та взимку, проте до ракетних атак ворог вдається будь-якого дня, незалежно від пори року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.08.2023 22:08