Фото: АрміяInform

Загроза існує постійно: у ГУР проаналізували ракетний потенціал Росії

Під час повномасштабної війни російська армія використала значний ракетний потенціал, обстрілюючи територію України. Однак загроза масованих ударів зберігається, тим паче окупанти налагодили виробництво ракет.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов

"Поки триває повномасштабна війна, поки ворог на нашій землі, його загарбницькі плани не змінилися. І на будь-яку пору року у нього є терористичні плани, а це означає, що є терористична загроза. Ті обсяги ударів, які ми зараз спостерігаємо, вони відповідають спроможностям виробництва ракетного озброєння агресора", — сказав він.

Юсов наголосив, що росіяни можуть змінювати пріоритет цілей залежно від ситуації на передовій. Водночас випускати стільки ракет, як минулоріч, коли під час одного удару ворог бив 80 ракетами, навряд чи зможуть.

"У нас були удари, коли по 120 ракет одночасно випускав ворог. І сьогодні кількість зовсім інша. Фактично все, що вони виробляють, одразу випускають по Україні. І відновити той запас, який у них був, вони наразі можливості не мають", —  сказав Андрій Юсов.

Додамо, раніше у розвідці повідомляли, що ворог володіє ще сотнями одиниць ракет, він ще й встигає поповнювати запаси. Кажуть, що російська армія має зараз сотню високоточних далекобійних ракет і продовжує їх виготовляти зі швидкістю 100 ракет у місяць.

Нагадаємо, українців попередили про імовірні масовані ракетні атаки на День Незалежності 24 серпня. Громадян просять не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Зазначають, що Росія може вдатися до чергового акту ракетного тероризму, який може трапитись на день раніше або пізніше. Або тривати кілька днів і кілька хвиль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2023 17:32