Фото: соцмережі

Розвідка попередила про можливі атаки росіян 24 серпня: до чого готуватись українцям на День Незалежності

Українців попередили про імовірні масовані ракетні атаки на День Незалежності 24 серпня. Громадян просять не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

"На День Незалежності України агресивна Росія може вдатися до чергового акту ракетного тероризму. Це може трапитись на день раніше або пізніше. Або тривати кілька днів і кілька хвиль", ― сказав він.

Скібіцький зазначив, що навряд чи когось з українців це може здивувати, але наголосив, що рекомендації для людей залишаються незмінними: обов'язково іти в безпечне місце під час тривоги. Водночас представник ГУР додав, що тривожитись мають не українці, а росіяни. 

"Не в українських містах, а на Росії мають тривожитись перед Днем нашої Незалежності, як і в будь-який інший день, бо доки окупанти перебувають на нашій землі, спокійного життя  Московія не побачить і не відчує", ― підсумував він.

Нагадаємо, у Повітряних силах України оцінили ракетні запаси Росії. Крім того, що ворог володіє ще сотнями одиниць такого типу озброєння, він ще й встигає поповнювати запаси новими ракетами. Кажуть, що російська армія має зараз сотню високоточних далекобійних ракет і продовжує їх виготовляти зі швидкістю 100 ракет у місяць.

При цьому ворог володіє приблизно сотнею ракет радянського зразка, які українській ППО не вдається збивати, оскільки вони летять по балістичній траєкторії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2023 14:41