Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Варто підготуватися: ДТЕК попередив про відключення світла

З понеділка, 13 лютого, в Україні знову відключатимуть світло. Відключення електроенергії будуть за графіками.

Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телеканалу "Рада".

"Комбінація кількох факторів дозволяє сьогодні, у конкретний день, не обмежувати споживання. Але завтра, коли буде робочий день і споживання підвищиться, будуть використовуватись графіки відключень", — заявив Сахарук.

За його словами, крім балансових відключень, є також мережеві обмеження, через які в низці областей можуть і зараз відключати електропостачання.

"У нас залишається багато точок, які сильно постраждали внаслідок обстрілів і які ще не відремонтовані повністю, наприклад Одеса, Київщина, Харківщина, Запоріжжя", - зауважив виконавчий директор.

Виконавчий директор ДТЕК також додав, що на вихідні не вимикали світло і це дало змогу збільшити генерацію та постачання електроенергії:

  • повернення в систему низки теплових атомних блоків;
  • зростання виробництва електроенергії сонячними станціями через сприятливі погодні умови;
  • відремонтовані завдяки енергетикам мережі.

Крім того, за словами Сахарука, позитивну роль відіграють потепління, більш довгий світловий день і традиційне зменшення споживання електрики протягом двох вихідних.

Нагадаємо, раніше Укренерго повідомляло, що на вихідних, 11-12 лютого, в Україні можуть не вимикати світло за графіками в окремі години. Наразі енергетики відновлюють енергосистему після атак рашистів.

Зауважимо, енергосистема України зазнала вже 14 ракетних атак ворога та 16 хвиль атак БпЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і перебувають під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також розташовані і більшість вітрових та сонячних електростанцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.02.2023 18:15