Фото: Pixabay

Частину областей накриють дощі з мокрим снігом: де очікувати негоди у четвер

У четвер, 14 березня, погода в Україні буде хмарною з проясненнями. Подекуди ймовірні дощі з мокрим снігом.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

За прогнозом синоптиків, в Україні очікується помірний дощ із мокрим снігом. Вночі та вранці у більшості центральних та північних областей на дорогах подекуди ймовірна ожеледиця. Вітер східний, південно-східний, 5-10 м/с.

Температура вночі коливатиметься від +3°C до -2°C. Вдень стовпчики термометрів показуватимуть +3...+8°C. На Закарпатті та в Криму вночі очікується +1...+6°C, а вдень +7...+12°C.

У Києві та області вночі прогнозується мокрий сніг. Водночас вдень істотних опадів не передбачається. Вночі та вранці на дорогах подекуди ожеледиця. На Київщині температура вночі становитиме від +3°C до -2°C, а вдень повітря прогріється до +3..+8°C. Натомість у столиці вночі очікується близько 0°C, а вдень +4...+6°C.

Зауважимо, раніше кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич повідомляв, що перший весняний місяць порадує жителів України спокійною, теплою та переважно сонячною погодою. Однак подекуди очікуються заморозки, а також опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Синоптик вважає, що тенденція стабільного тепла, яка спостерігалася у лютому, збережеться й у березні. На більшій частині Європи переважатимуть погодні процеси антициклонального характеру.

Нагадаємо, останній день зими у столиці був аномально теплим. Так, 29 лютого метеорологи зафіксували одразу два температурні рекорди. Зокрема, максимальна температура повітря досягла +12,1°C, що на 2,8°C вище попереднього рекордного показника для цього дня 2008 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.03.2024 18:56