Фото: СБУ

Чекав наступу рашистів та сподівався на швидку окупацію: СБУ викрила посадовця Верховного Суду

Служба безпеки України (СБУ) викрила посадовця Верховного Суду України, який виправдовував агресію Росії, чекав нового наступу рашистів і сподівався на швидку окупацію нашої держави.

Про це повідомляє відомство на сторінці у Telegram-каналі.

Зазначається, що правоохоронці зібрали доказову базу на очільника одного зі структурних підрозділів Верховного Суду України. Посадовець виправдовував повномасштабне російське вторгнення та тимчасову окупацію нашої держави країною-агресором. У спілкуванні зі своїм підлеглим цей прихильник "русского міра" героїзував найманців приватної військової компанії "Вагнер" та підтримував їхню участь у війні проти нашої держави.

У розпорядженні СБУ є записи розмов, в яких фігурант заперечує суверенітет України та пропонує віддати окупантам південні регіони, у тому числі Одеську та Херсонську області. Крім того, посадовець судового органу пропонував розпочати новий наступ на Україну з північного напрямку для захоплення Львова та сусідніх регіонів. Він сподівався на швидку окупацію України з подальшим встановленням на її території кремлівського режиму.

Ініційована правоохоронцями лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності чиновника на користь країни-агресора.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника виявлено мобільні телефони та комп’ютери із доказами злочинних дій, ⁠майже 300 необлікованих набоїв до стрілецької зброї,⁠ спеціальний технічний засіб незаконного стеження та прокремлівську літературу.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою). Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, СБУ встановила особи ще чотирьох російських окупантів, які вчиняли воєнні злочини проти цивільного населення у період окупації Київщини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.02.2024 14:35