Фото: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Через підрив Каховської ГЕС загинули щонайменше півтори сотні червонокнижних тварин (фото)

Після підриву Каховської ГЕС у Національному природному парку "Тузлівські лимани" в Одеській області виявили 149 загиблих тритонів — тварин, що занесені до Червоної книги України. Ще 55 тритонів минулої доби вдалося врятувати.

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Відзначається, що земноводних з дніпровськими водами винесло на узбережжя Чорного моря із Херсонської області. Там їх і знайшли працівники парку.

Оскільки, тритони не живуть у солоній воді, їх відвезли до Дунайського біосферного заповідника, де випустили на різних ділянках річки (притоках). За словами зоозахисників, дорогу "вимушені переселенці" перенесли успішно. За оцінками фахівців, вони мають добре адаптуватися в дунайських водах

"Сили всіх природоохоронців сьогодні зосереджені на ліквідації наслідків найбільшої екологічної катастрофи, яку спричинила Росія з початку свого повномасштабного вторгнення в Україну. Триває робота з документування та обрахунку шкоди, нанесеної довкіллю через терористичну атаку РФ на Каховську ГЕС", — зазначили в міністерстві.

Тритони в Одеській області
Фото: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Нагадаємо, минулого тижня в Григорівці Одеської області до берега прибило собаку на дошці. Він плив аж з Херсонської області після руйнування Каховського водосховища. Небайдужі люди забрали тварину з води й передали зооволонтерам. Нині собакою опікується громадська організація "Animal SOS Odessa".

Також повідомлялося, що на Одещині прикордонники фіксують наслідки російського екоциду. Море перетворюється на звалище та цвинтар тварин внаслідок підриву Каховської ГЕС. До узбережжя Одеси припливають будинки, меблі, побутова техніка, автомобілі. У відомстві зазначають, що починається мор риб. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.06.2023 17:40