Фото: Міненерго

Чи будуть відключення світла влітку та до чого готуватися взимку: прогноз міністра Галущенка

Українцям варто готуватися до складної зими, адже через російські атаки енергосистема вже втратила близько восьми ГВт потужності. Також незначні труднощі можуть бути і влітку, але ситуацію досить важко спрогнозувати.

Про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Буде складно втримати систему без обмежень, особливо взимку. Треба також враховувати, що ми нині фіксуємо ситуацію станом на зараз, а ситуацію до зими з урахуванням наступних обстрілів або їх впливу на систему важко передбачити. Але очевидно, що буде ще додатковий негативний вплив на систему. Тому ситуація буде складна", — пояснив посадовець.

Галущенко порадив усім споживачам готуватися до складної зими, але зазначив, що енергетики зроблять усе можливе, щоб вона пройшла стабільно. Також він наголосив, що дуже важливо заощаджувати світло, адже труднощі з електропостачанням можуть бути і влітку.

"Подивимося, яка буде ситуація влітку. Це теж великий виклик насправді. Навіть, якщо ви не маєте обмежень сьогодні, треба розуміти, що триває війна і десь у цей час ці обмеження є. Тому дуже важливе ощадливе використання електроенергії", — підкреслив міністр енергетики.

Нагадаємо, 8 травня Кабінет міністрів утворив Штаб з підготовки до наступного опалювального сезону. В ньому координуватимуть роботи з подолання наслідків енергетичного терору з боку окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 13.05.2024 14:30