Фото: glavnoe.in.ua

Чи готова Франція розірвати економічні відносини з Китаєм: відповідь міністра

Франція назвала ілюзією розрив економічних зв'язків між країнами Заходу та Китаєм. Також країна категорично проти відокремлення від КНР.

Про це повідомляє AFP.

Міністр економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету Франції Бруно Ле Мер відвідав Пекін та наголосив на двох ключових факторах: по-перше, наразі немає можливості для відокремлення будь-якої великої економіки від Китаю, а по-друге, популярна західна концепція зниження ризиків не означає, що КНР є ризиком.

"Зниження ризиків означає, що ми хочемо бути більш незалежними... Ми не хочемо усвідомлювати, як ми зрозуміли під час кризи COVID-19, що ми занадто сильно залежимо від деяких дуже специфічних компонентів", — сказав він.

Нагадаємо, у звіті Офісу директора національної розвідки (ODNI) повідомлялось, що Китай продовжує допомагати Російській Федерації попри запроваджені санкції. Країна надає російським компаніям обладнання та технології для військового виробництва.

Раніше зазначалося, що Росія імпортує у Китаю бронежилети, оптичні приціли, тепловізори та дрони. Усе це рашисти використовують у війні проти України. Цього року РФ закупила у Китаю безпілотників на понад 100 мільйонів доларів — це у 30 разів більше, ніж Україна. Також Китай експортував до Росії на 69% більше кераміки, яка використовується в бронежилетах, — на понад 225 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 31.07.2023 07:27