Фото: Офіс президента

Лідер Китаю відмовився спілкуватися з Байденом, — Reuters

Відносини між Сполученими Штатами та Китаєм серйозно погіршились. Це трапилося після двох місяців дипломатичних суперечок та поїздки лідера Китаю Сі Цзіньпіня в Росію.
   
Про це повідомляє Reuters.

Президент США Джо Байден заявив, що планує поговорити з президентом Китаю Сі Цзіньпіном ще минулого місяця після того, як американський винищувач збив ймовірно китайську шпигунську повітряну кулю. Розмова мала б зняти напругу між державами, але через п’ять тижнів дзвінок так і не відбувся. Натомість Сі разом з Путіним спільно засудили Сполучені Штати. Зараз відносини між США та Китаєм є найгіршими з 1970-х років.

Офіційні особи США зараз думають, як перезавантажити відносини. Телефонна розмова Байдена і Сі була б очевидним першим кроком. Та попри зусилля американських дипломатів, джерела сказали, що китайці не виявили великого інтересу до такого дзвінка.

Рік Вотерс, заступник помічника держсекретаря США у справах Китаю, Тайваню та Монголії, зараз перебуває в Китаї. Він, ймовірно, спробує закласти основу для візиту держсекретаря Блінкена.

Нагадаємо, президент США Джо Байден заявив, що його країна готова продовжувати політику запровадження обмежень проти Росії. Крім того, він заявив, що Китай поки що не передавав зброю Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Події, 25.03.2023 15:59