Андрій Єрмак. Джерело: Telegram-канал керівника Офісу президента України

Чи говорив Єрмак про можливий наступ Росії на Харків: в Офісі президента спростували заяви ЗМІ

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак дав коментар журналістам виданню Politico. У ньому він схарактеризував ситуацію в Україні, згадав масовані обстріли Харкова й інших населених пунктів, назвав їх підготовкою окупантів до загального наступу. Деякі ЗМІ перекрутили слова Єрмака, приписавши йому заяву про наступ на Харків.

Такі домисли спростувала радниця з питань комунікацій керівника Офісу президента України Дарія Зарівна.

"Мова йшла про ракетні удари по Харкову. Це місто для Росії зараз стає головною ціллю для ударів. Але жодних слів про наступ на Харків від керівника Офісу президента не лунало", — написала вона у соціальних мережах.

У коментарі Politico Андрій Єрмак назвав обстріли України за останні три тижні частиною кампанії для великого російського наступу. Він акцентував, що особливо жорстокого удару зазнав Харків, окрім того, широкомасштабні російські атаки зруйнували його електростанції.

"Ми знаємо, що Путін готує нову хвилю мобілізації, і ми вважаємо, що нові контрнаступальні операції росіян можуть розпочатися наприкінці травня або на початку червня. Звичайно, ми повинні бути до цього готові. Нам все ще критично потрібні додаткові системи протиповітряної оборони, тому що без них неможливо захистити наші міста", — наголосив він.

Однак жодного прямого твердження про можливий наступ російських загарбників саме на Харків Андрій Єрмак не озвучив.

Нагадаємо, що в ніч на суботу, 6 квітня, російські загарбники вдарили безпілотниками по Харкову. Станом на зараз відомо про шістьох загиблих та десятьох поранених. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.04.2024 10:19