Фото: ДТЕК

Чи планують в Україні відключати світло: "Енергоатом" зробив прогноз

В Україні не планують відключати електроенергію. Це станеться, якщо не буде обстрілів та пошкоджень енергооб’єктів з боку Російської Федерації.

Таку заяву зробив президент "Енергоатома" Петро Котін в інтерв'ю ВВС.

"Якщо не буде обстрілів і пошкоджень інфраструктури — ніяких відключень більше не буде", — запевнив він.

За словами Котіна, найбільш напруженою ситуація в Україні була у зимові місяці.

"Ми їх пройшли. І та кількість енергоблоків, яка працювала взимку, зараз не потрібна. І тому зараз профіцит електроенергії в енергосистемі. Фактично атомні енергоблоки залишалися в роботі на максимальному рівні весь цей час", — додав президент "Енергоатома".

Котін також наголосив, що пошкодження енергоструктури, які сталися, — це були пошкодження ліній і підстанцій, які з'єднують атомні станції з енергосистемою.

"Якщо цих пошкоджень не буде, то весь обсяг, який потрібен, можна буде забирати. Водночас ми проводимо ремонти на атомних станціях так, як це потрібно робити. Тому що це дуже складні технологічні об'єкти. Ремонт заплановано влітку", — додав він.

Нагадаємо, 1 березня повідомлялося, що у зв'язку з кризовою ситуацією в українській енергосистемі вже найближчим часом тарифи на світло для споживачів можуть підвищити. В уряді вважають, що це допоможе подолати кризу в енергетиці, яку посилили атаки РФ на енергетичні об'єкти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Суспільство, 16.03.2023 15:37