Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

Чи розшукує поліція військовозобов'язаних, які не оновили облікові дані: відповідь ТЦК

Поліція притягатиме до адміністративної відповідальності військовозобов'язаних осіб, які не оновили свої військово-облікові дані. Всі порушники перебувають у розшуку поліції та щодня виявляються працівниками територіальних центрів комплектувань.

Про це розповів тимчасово в. о. заступника начальника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки, начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Андрій Мороз, пише "Західний кур’єр".

"Вони (особи, які не оновила військово-облікові дані, — ред.) автоматично стали порушниками військового обліку і їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності", — йдеться у заяві підполковника.

Військовий додав, що всіх порушників розшукує поліція. Їх також щоденно виявляють працівники ТЦК.

"Нагадую, ті хто немає військово-облікових документів теж є порушниками військового обліку. Є також категорія громадян, які мають право на відстрочку від служби, але з якихось причин не оновили дані. Ті, хто має військово-облікові документи невстановленого зразка також порушники. Таких людей є багато. Всі вони перебувають у розшуку і щоденно виявляються нашими працівниками. Ми передаємо їх представникам поліції, їх притягують до адмінвідповідальності", — додав Андрій Мороз.

Нагадаємо, в Україні діє директива, яка дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Такою є загальна позиція військового керівництва.

Раніше військові пояснювали, що чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, мають право на відстрочку. Проте у деяких випадках таких військовозобов'язаних можуть мобілізувати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.09.2024 15:49