Фото: Twitter Байдена

Чи візьме участь Байден у саміті G7: у Білому домі поставили крапку

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда 18 травня проведе переговори з президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом у Хіросімі. У Білому домі поставили крапку в історії зі чутками щодо ситуації навколо лідера США.

Про це передає Kyodo.

Зазначається, що майбутній візит Байдена до Японії стане його другим з моменту вступу на посаду 2021 року. Саміт "Великої сімки" пройде з 19 по 21 травня.

За даними джерела, Байден і Кісіда підтвердять силу альянсу безпеки своїх держав, обговоривши відповідь "на наполегливість Китаю, що росте, в Індо-Тихоокеанському регіоні" і війну Російської Федерації проти України.

"Тісно працюючи разом зі Сполученими Штатами, ми переконливо продемонструємо світові сильну волю G-7 захищати заснований на правилах міжнародний порядок", — заявив головний секретар кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно.

Нагадаємо, участь лідера США на саміті "Великої сімки" могла бути скасована на тлі ситуації із підвищенням стелі держборгу.

Раніше повідомлялось, що Пентагон визначив три найголовніші напрямки оборонної допомоги для нашої держави. Там зазначали, що на сьогодні Україна потребує систем для протиповітряної оборони. Також ЗСУ потрібна артилерія та броньована техніка. У квітні транспортне командування США повідомляло про початок доставки понад 60 Bradley в Україну в рамках угоди про військову допомогу Сполучених Штатів на суму 2,85 мільярда доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.05.2023 20:01