Карін Жан-П'єр. Джерело: Factbase

Чи є у США двопартійна підтримка для фінансування допомоги Україні й Ізраїлю: пояснення Білого дому

Республіканці та демократи Конгресу США підтримають запит президента Джо Байдена на 106 мільярдів доларів. Він містить фінансування допомоги Україні й Ізраїлю.

У цьому запевнила під час брифінгу прес-секретар Білого дому Карін Жан-П’єр.

"Що стосується ширшого пакета національної безпеки та внутрішніх питань — ми говоримо про Ізраїль, Україну й інші внутрішні питання у додатковому запиті — вважаємо, що тут існує двопартійна підтримка", — зазначила вона.

За словами Жан-П’єр, "такі потреби є екстреними, тому їх підтримають дві партії Конгресу".

"Отже, звичайно, ми хочемо, щоб це просувалося", — додала вона.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що ветує інший законопроект, бо виступає проти розділення допомоги та за широкий пакет у близько 106 мільярдів доларів, який би передбачав фінансування для Ізраїлю, Тайваню й України, а також гуманітарну допомогу. Цей запит містить 61,4 мільярда доларів допомоги Україні.

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон виступає за те, щоби допомога Україні розглядалася окремо від пакета допомоги Ізраїлю. Джонсон також вимагає від Білого дому більшої звітності щодо допомоги Україні. При цьому, через деякий час після свого обрання Джонсон таки сказав, що США мають допомагати Україні.

Нагадаємо, раніше Карін Жан-П'єр заявила, що США розпочали надсилати менші пакети військової допомоги Україні саме через глухий кут у Конгресі щодо подальшого фінансування оборонних потреб Києва. Такі заходи впровадили для того, щоб розтягнути підтримку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.11.2023 09:09