Фото: УП

Чи змінила Україна військові плани через "витік" документів у США: відповідь Данілова

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов сумнівається, що Україна змінила деякі свої військові плани щодо контрнаступу через "витік" секретних американських документів. Він переконаний, що "злив" даних не завадить контрнаступу ЗСУ.

Про це Данілов сказав в інтерв'ю німецькому каналу ARD.

За його словами, кількість людей, які знають про плани України щодо контрнаступу, є дуже малою.

"Я не знаю, з ким розмовляв CNN. У будь-якому випадку можу сказати, що кількість людей, які знають про наші плани на нашій території, вкрай обмежена. І я не думаю, що викривач, який спілкувався з CNN, мав до цього відношення", — сказав Данілов.

Він запевнив, що Україна перебуває в постійному контакті зі своїми ключовими союзниками, такими як США, Велика Британія, Німеччина та Польща, але не ділиться із ними секретною інформацією.

"Дані для проведення тих чи інших операцій, чисельність підрозділів, хто залучений і в якому напрямку — ця інформація є цілком секретною. Якщо хтось думає, що вона у них є, я їх вітаю. Але я не знаю, звідки вони могли її взяти", — зазначив секретар РНБО.

Данілов був не вражений публікацією численних секретних документів. Частина інформації, яку там можна знайти, зовсім не була секретною:

"Ви можете знайти це в загальнодоступних джерелах. Що стосується іншої інформації — якщо вона насправді була засекреченою — агентства Сполучених Штатів і Сполученого Королівства точно знатимуть, звідки вона надходить. І чому вона з’явилася прямо зараз".

Нагадаємо, 7 квітня повідомлялося, що у соцмережі Twitter й Telegram потрапили засекречені документи, які нібито детально описують секретні плани США й НАТО щодо нарощування Сил оборони України перед запланованим контрнаступом. Наразі Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком важливих документів.

У США вважають, що Російська Федерація може бути причетною до витоку кількох секретних військових документів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2023 12:36