Фото: росЗМІ

"Чимр", "цар", "КДБ": як росіянам заборонено називати Путіна у соцмережах

У Росії Роскомнадзор склав список заборонених слів, якими росіянам не варто називати президента РФ Володимира Путіна. Загалом у переліку їх понад сімсот.

Про це повідомляє "Медіазона".

Зазначається, що Роскомнагляд веде систематичний моніторинг соцмереж у пошуках образливих для Володимира Путіна публікацій та коментарів.

Вживання заборонених слів Роскомнагляд вважає порушенням при згадці президента РФ, навіть у підписі до фото Путіна.

Найбільша частина заборонених слів складається із нецензурних слів. Також окрім нецензурної лайки там є: "корупція", "КДБ", "цар", "санкції" й "грошей немає". До того ж, окрім всім відомих матюків, чомусь також потрапили у список такі слова як "вибори", "термін" та "мітинги".

Також Путіна не можна згадувати в контексті педофілії: наприклад, називати "збоченцем" та "любителем діточок". 

До списку також увійшли досить незвичні образи: "архипиздрит", "бздло", "говназія", "сцуль", "засрун", "басран", "дрист", "бздюшка".

В архіві Роскомнагляду є також класифікатор "графічних сутностей"  опис картинок для автоматичного визначення образ президента нейромережею системи Окулус. Серед них — Путін в образі краба, молі, Гітлера та вампіра.

Нагадаємо, днями стало відомо, що російський диктатор Володимир Путін ледь не потрапив в авіакатастрофу. Літак президента РФ ледь не розбився, здійснюючи посадку.

Політика, 10.02.2023 20:07