Чиновника затримали на хабарі 50 тисяч грн. – ГПУ

10 СЕРПНЯ 2017 11:43

Співробітники Генеральної прокуратури спільно з СБУ затримали директора - головного лісничого КП «Чернігівоблагроліс» під час одержання хабара у розмірі 50 тисяч гривень.

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на ГПУ.

«Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України та Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України 09.08.2017 затримано директора – головного лісничого комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради та його спільника під час одержання першої частини неправомірної вигоди в сумі 50 тис грн.», – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що вказаний зловмисник розробив злочинну схему спрямовану на вимагання та одержання через посередника неправомірної вигоди в сумі 132 тис грн від директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю за виділення вказаному товариству вільхової ділянки для розробки та подальшої реалізації 1100 м куб деревини.

«Вказану зловмисниками суму неправомірної вигоди директор товариства повинен був передати в два етапи, спочатку 50 тис грн, та у подальшому 80 тис грн., – повідомляє ГПУ. – Однак, під час передачі першої частини неправомірної вигоди в сумі 50 тис грн хабарників затримано в порядку ст. 208 КПК України, безпосередньо під час вчинення злочину, а також на цей час, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення проводяться ряд обшуків та інших першочергових слідчих (розшукових) дій».

Події, 10.08.2017 11:43