Кім Чен Ин. Джерело: росЗМІ

Чому Кім Чен Ин не почав війну з Південною Кореєю: роз'яснення Bloomberg

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин готовий розпочати війну з Південною Кореєю, але наразі Пхеньян намагається заробити більше грошей. Продаж зброї Російській Федерації надає суттєвий поштовх економіці КНДР.

Про це повідомляє Bloomberg.

За даними видання, у Кім Чен Ина є серйозна причина не розпочинати війну, хоча він відкрито погрожує Південній Кореї агресією, адже темпи росту північнокорейської економіки досягли найвищого рівня за майже десятиліття через продаж озброєнь РФ.

"З жовтня Північна Корея продала Росії понад 2 мільйони артилерійських снарядів та кілька балістичних ракет. Вартість переданих ракет може сягати кількох мільйонів доларів кожна, і Росії, ймовірно, доведеться купувати у Пхеньяна пускові установки для них. Таким чином обсяг проданої КНДР техніки може сягнути мільярдів доларів, а економіка країни, в поєднанні зі зростанням торгівлі з Китаєм, цього року може зрости на 0,5%", — йдеться у статті Bloomberg. 

Аналітики наголошують, що продаж Пхеньяном балістичних ракет, артилерійських снарядів та іншого військового обладнання для підтримки агресії Москви дає поштовх економіці КНДР, яка довгий час була ізольована міжнародними санкціями.

"Це може дозволити Кіму уникати взаємодії із Заходом довгі роки, це також зменшує тиск на 40-річного лідера, який змушує його йти на більш радикальні заходи, зокрема війну", — повідомляєBloomberg.

Наразі очікується, що співпраця між Російською Федерацією та КНДР буде поглиблюватися, а диктатор Путін, ймовірно, найближчими місяцями відвідає Пхеньян.

Нагадаємо, на початку січня, Кім Чен Ин наказав своїм військовим "дотла знищити" США та Південну Корею, якщо їх спровокують. Він також пообіцяв посилити національну оборону, щоби впоратися з тим, що він назвав безпрецедентною конфронтацією зі США.

Своєю чергою координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі 19 грудня заявив, що Білий дім спостерігає чіткі ознаки, що уряди Росії, Китаю та Північної Кореї, які не задоволені нинішнім світовим порядком, заснованим на правилах, намагаються поглибити зв’язки між собою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.01.2024 13:36