Фото: noi.md

Кім Чен Ин наказав своїй армії готуватися до війни, — Reuters

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наказав своїй армії, промисловості боєприпасів, секторів ядерної зброї та цивільної оборони прискорити підготовку до війни. На його думку, ці бойові завдання необхідні, аби "протистояти безпрецедентним конфронтаційним крокам США".

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на державні ЗМІ Північної Кореї.

Говорячи про напрями політики на 2024 рік на ключовому засіданні правлячої партії країни у середу, 27 грудня, лідер КНДР також заявив, що Пхеньян розширюватиме стратегічну співпрацю з "незалежними антиімперіалістичними" країнами.

"Він поставив бойові завдання перед Народною армією і секторами виробництва боєприпасів, ядерної зброї та цивільної оборони для подальшого прискорення підготовки до війни", — йдеться у повідомленні ЗМІ КНДР.

Видання нагадує, що Північна Корея розширює зв’язки з Російською Федерацією. Вашингтон звинувачує Пхеньян у постачанні військового обладнання Москві для використання у війні з Україною, тоді як Росія надає технічну підтримку, щоб допомогти КНДР розширити свій військовий потенціал.

Нагадаємо, на минулому тижні Північна Корея надала Російській Федерації понад тисячу контейнерів з боєприпасами. У Вашингтоні припускають, що Північна Корея хоче отримати від Росії інші військові технології в обмін на снаряди. Не виключено, що Пхеньян зажадає від Москви винищувачів, ракет "земля-повітря", бронетехніки, а також обладнання для виробництва балістичних ракет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 28.12.2023 10:19