Фото: ТАСС

Північна Корея поставила Росії понад тисячу контейнерів зі снарядами, — посол США

Північна Корея надала Російській Федерації понад тисячу контейнерів з боєприпасами. Переміщення снарядів на вантажних суднах зафіксували супутники.

Про це повідомила посол США при НАТО Джуліан Сміт, яку цитує "Укрінформ".

"У нас є нова інформація про те, що КНДР недавно поставила додаткові озброєння в Росію для застосування у війні проти України. За нашою інформацією, КНДР передала РФ понад тисячу контейнерів військового обладнання та боєприпасів", — сказала Сміт.

За її словами, у Вашингтоні припускають, що Північна Корея хоче отримати від Росії інші військові технології в обмін на снаряди. Не виключено, що Пхеньян зажадає від Москви винищувачів, ракет "земля-повітря", бронетехніки, а також обладнання для виробництва балістичних ракет.

"Ми рішуче засуджуємо КНДР за передачу росіянам такого озброєння, яке, безсумнівно, буде використано для атак на український народ, українські міста, а також у подальшій незаконній війні РФ", — наголосила вона.

Нагадаємо, координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі напередодні повідомив, що адміністрація Джо Байдена спостерігає чіткі ознаки, що уряди Росії, Китаю та Північної Кореї, які не задоволені нинішнім світовим порядком, заснованим на правилах, намагаються поглибити зв’язки між собою. Водночас, за його словами, США наразі не мають підтверджень, які вказували б на те, що Китай передає Росії летальну допомогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.12.2023 08:34