Фото: соцмережі

Чому нові керівники військкоматів не виконують плани з мобілізації: роз'яснення чиновника

Влітку керівники обласних територіальних центрів комплектувань були замінені бойовими офіцерами, але їм не вдалось виконати поставлені плани з мобілізації. 

Про це заявив секретар комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко, пише NV. За словами чиновника, робота з мобілізації не дається легко тим, хто має досвід бойових дій, тому що передбачає виконання геть різних задач.

"Мобілізаційна робота — це зовсім інша робота. Це не воювати, це не готувати бійців. Це взаємодія з місцевими органами самоврядування, це взаємодія з правоохоронними органами, це взаємодія з усіма підприємствами — і приватними, і державної власності", — зауважив депутат.

Він також наголосив, що у військкомів має бути розуміння, як виконувати ті завдання, які ставлять зверху щодо плану мобілізації, тому це дуже складна робота.

"І найкращий командир бригади… Мені дуже складно уявити, що менше, ніж півроку у нього піде на те, щоб зрозуміти, як йому потрібно працювати", — додав секретар комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Роман Костенко також переконаний, що новопризначені військкоми бояться припуститися помилки.

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 8 листопада продовжила строк дії воєнного стану і проведення загальної мобілізації ще на 90 діб. Таке рішення ухвалено вже вдев'яте з початку повномасштабної війни. 

Загалом зараз на військову службу призивають усіх придатних та обмежено придатних, якщо є потреба у людях на фронті чи в тилу. Зокрема, мобілізують тих, кого ВЛК визнала обмежено придатними, однак їх не відправляють на фронт, а — до частин забезпечення або до ТЦК.

Водночас нещодавно в Україні відстрочку від мобілізації отримали співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). 8 листопада на засіданні ВР ухвалили закон, який спрямований на удосконалення законодавства, що діє у сфері цивільного захисту, підвищення ефективності реалізації державної політики у сфері цивільного захисту у мирний час та в особливий період. Його підтримало 269 депутатів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.11.2023 10:27