Фото: depositphotos / bpawesome

Чому окупанти почали активніше обстрілювати Україну балістикою: роз'яснення Повітряних сил

Російська армія дедалі частіше під час обстрілів України робить ставку на балістичне озброєння. Це пов'язано з мобільністю платформ, які застосовують під час пусків ракет даного типу.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив начальник прес-центру Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук.

"Ворог обрав тактику застосування балістичних ракет із території тимчасово окупованого Криму. Це різні платформи (порівняно з "Калібрами", — ред). Передусім, звісно, це "Іскандер-М", — йдеться у заяві речника..

Плетенчук також наголосив, що така тактика росіян, перш за все, пояснюється особливостями балістичного озброєння.

"Ця платформа мобільна, вона пересувна, відповідно час на розгортання в неї невеликий, це хвилини, а на згортання — ще менше. Тому, відповідно, обрали вони застосовувати зараз саме балістику — і швидкість інша, і час на реакцію менший", — сказав начальник прес-центру Сил оборони Півдня.

За словами Плетенчука, небезпека полягає у застосуванні ракетного озброєння саме з території окупованого Криму.

Атака "шахедів" на Харків 4 травня

У ніч на суботу, 4 травня, російські загарбники здійснили удар по цивільній інфраструктурі Основ'янського району Харкова. У місті сталися два "прильоти". На місці одного із влучань виникла масштабна пожежа. Спершу мер міста Ігор Терехов повідомляв про одну постраждалу людину, однак пізніше додав, що таких осіб троє, серед них — дитина.

Своєю чергою голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов вказав, що постраждала дитина 2010 року народження та жінка госпіталізовані, ще одній 89-річній жінці надали допомогу на місці. Крім цього, до медиків звернулася четверта постраждала — 52-річна жінка.

Нагадаємо, за даними Повітряних сил, у ніч на 4 травня російські загарбники атакували територію України 13 ударними БпЛА типу Shahed-131/136 та чотирма зенітними керованими ракетами С-300. Силам оборони вдалось знищити усі ворожі дрони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2024 11:35