На фото: Юрій Ігнат. Джерело: Командування Повітряних сил

Чому постачання ракет для ППО є важливим для України: роз'яснення Ігната

Збройним силам України необхідні додаткові ракети та системи протиповітряної оборони для того, щоб мати змогу стримувати російську авіацію на значній відстані від державного кордону.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

За словами військового, питання постачання ракет для протиповітряної оборони, а також додаткових систем, постійно тримається на контролі. Київ обговорює це з союзниками. Проте, як наголосив Ігнат, варто розуміти, що ППО допомагає не лише відбивати російські атаки по території України, а й тримати далі від кордону ворожу авіацію.

"Нам потрібні додаткові ракети, або системи, для того, щоб продовжувати вести ефективні протиповітряні бої. Нам ракети треба не лише для знищення крилатих чи балістичних ракет РФ, а і для того, щоб стримувати авіацію РФ на віддаленні до підконтрольної Україні території. Це ключове питання по всі ліні кордону. Навіть починаючи від Білорусі, там теж є активність ворожої авіації", — додав Ігнат.

Нагадаємо, за даними аналітиків з UA War Infographics, українські засоби протиповітряної оборони розпочали збивати менше російських "шахедів", якими держава-агресорка атакує об’єкти на території України. За останні 10 тижнів частка знищених ворожих безпілотників зменшилася на третину.

Своєю чергою речник Пентагона Патрік Райдер заявив, що Сполучені Штати Америки продовжать постачати в Україну озброєння для протиповітряної оборони. Це стало можливим завдяки низці вже законтрактованих можливостей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.02.2024 19:40