Фото: Патрік Райдер. Джерело – Defense.gov

Вже є укладені контракти: у Пентагоні заявили, що США постачатимуть Україні важливе озброєння

Сполучені Штати Америки продовжать постачати в Україну озброєння для протиповітряної оборони. Це стало можливим завдяки низці вже законтрактованих можливостей.

Тау заяву під час прес-коференції зробив речник Пентагона Патрік Райдер.

Він наголосив, що в рамках ініціативи сприяння безпеці України (USAI) існує низка вже законтрактованих можливостей, що містять постачання засобів протиповітряної оборони.

"Є певні можливості, які були укладені за контрактом з USAI, включаючи деякі можливості протиповітряної оборони. Ми також продовжимо дуже тісно співпрацювати із союзниками та партнерами з погляду визначення потреб України, а потім працювати з ними, щоб допомогти полегшити цей процес", — йдеться у заяві Райдера.

Речник Пентагона, відповідаючи на запитання, чи продовжують зараз поставлятися американські ракети протиповітряної оборони в Україну, відповів, що йдеться про "ці та інші варіанти допомоги", про які було оголошено в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI).

Нагадаємо, 5 лютого керівництво Палати представників США назвало новий законопроект про додаткове фінансування, який об'єднує виділення коштів на допомогу Україні, Ізраїлю та зміцнення південного кордону США ще гіршим, ніж очікували американські законодавці.

Згодом президент США Джо Байден звинуватив свого конкурента на майбутніх президентських виборах Дональда Трампа у зриві угоди щодо прикордонної політики. У пакеті з цими домовленостями планується голосування за надання підтримки Україні й Ізраїлю.

7 лютого Сенат Сполучених Штатів Америки не проголосував за законопроект щодо посилення міграційної політики, який передбачав додаткові кошти для України та Ізраїлю.

Своєю чергою президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден різко відреагував на провал голосування Сенату за законопроект про допомогу Україні та Ізраїлю і фінансування для захисту кордонів.

Вже у четвер, 8 лютого, Верхня палата американського Конгресу ухвалила процедурне рішення для подальшого розгляду законопроекту про виділення додаткової допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню. Ініціатива набрала потрібні 60 голосів сенаторів. Це дозволило відкрити дебати щодо законопроекту, тобто голосування не було фінальним. Після Сенату документ перейде до голосування у Палаті представників, але немає впевненості, коли спікер Майк Джонсон проведе голосування і чи взагалі зробить це.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.02.2024 07:01