Фото: УНН

Чому Росія атакує Україну дронами переважно вночі: пояснення Ігната

Більшість атак Росії з використанням дронів Shahed відбуваються в темний час доби. Це пов'язано із тим, що без освітлення безпілотники можна знищувати лише завдяки радіолокаційній прив’язці, а не візуальній.

Про це в інтерв’ю УНН розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, "шахеди" летять вночі, тому що вночі їх виявляти мобільними вогневими групами значно важче і їх знищувати доводиться зенітними керованими ракетами.

"Немає візуальної прив’язки до цілі й тільки завдяки радіолокаційній прив’язці можна вражати саме "шахеди". Ну, і ракети відповідно теж. Ворог атакує у тиху пору доби, люди відпочивають, тож можна списати це й на підступність", — пояснив Юрій Ігнат.

Речник зауважив, що постійні атаки дронів, а надто такі масштабні, як атака на столицю, коли за один раз ворог випустив 39 безпілотників, виснажують українську систему оборони.

"На це все необхідно витрачати боєкомплекти, і це виснажує нашу протиповітряну оборону, але виходу іншого немає, нам потрібно збивати дрони", — додав Ігнат.

Нагадаємо, російські загарбники здійснюють керування іранськими дронами через супутник, тому вони можуть літати по колу і лише за певний час завдати удару. Це робить БпЛА ще більше підступними.

Представник ГУР Міноборони Андрій Юсов заявив, що вже незабаром частота атак Росії на Київ значно знизиться. Ворог обстрілює українську столицю для демонстративної пропаганди, але так часто й сильно атакувати Київ він не зможе.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2023 10:42