Фото: АрміяInform

У розвідці повідомили, коли Росія зменшить обстріли Києва

Вже незабаром частота атак Росії на Київ значно знизиться. Ворог обстрілює українську столицю для демонстративної пропаганди, але так часто й сильно атакувати Київ він не зможе.

Про це заявив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов в інтерв'ю Online-ua.

"Спроба активна, масова, безпрецедентна, але значною мірою це показові виступи. Так часто і з такою ж інтенсивністю і кількістю повторювати подібні вистави росіяни не зможуть", — сказав Юсов.

Він також висловив припущення, що чергову хвилю ракетного терору агресор використовує для демонстративної пропаганди про нібито пошкодження зразків західних озброєнь.

"Ворог хотів би показати, що їхня зброя "аналоговнєт" може щось зробити з українським військом і західною зброєю. Але виходить, що ні", — відповів Юсов, наголошуючи на мотивах, якими могло керуватися військово-політичне керівництво РФ.

Представник української розвідки також зазначив, що Київ продовжує становити інтерес для ЗС РФ.

"Київ, який чинить опір, який відігнав від себе нову орду, залишається непокореною метою для агресора", — підсумував він.

Нагадаємо, що з початку травня ворог здійснив 17 масованих атак на українську столицю. Останній обстріл — у ніч на 30 травня — був здійснений виключно БпЛА, відбувався з різних напрямків й у кілька хвиль. Внаслідок падіння уламків у різних районах столиці було зафіксовано загоряння, руйнування об’єктів житлового і нежитлового фонду, пошкодження автомобілів. Одна людина загинула, понад 10 — отримали поранення різного ступеня тяжкості. Найгірша ситуація у Голосіївському районі міста — там уламки влучили у багатоповерховий будинок

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій показали ліквідацію наслідків нічної атаки 30 травня дронами російських військ на Київ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2023 00:49