Фото: соцмережі

Чому Росія змінила тактику масованих ударів по Україні: роз'яснення британської розвідки

Російська Федерація змінила тактику масованих атак України. Загарбники почали частіше використовувати розвідувальні БпЛА під час ракетних ударів.

Про це повідомляє Міноборони Британії в Twitter.

За інформацією британської розвідки, часті ракетні удари спрямовані на послаблення української ППО. Водночас Росія почала запускати разом з ракетами розвідувальні безпілотники, зокрема SuperCam.

"Удосконалюючи попередні хвилі глибоких ударів, Росія почала частіше залучати до операцій неозброєні розвідувальні безпілотні літальні апарати... Росія, найімовірніше, застосувала цю тактику, намагаючись отримати більш своєчасну оцінку бойових втрат і покращити цикл наведення на ціль", — пише розвідка.

За даними Міноборони Британії, повільний та неефективний процес наведення на цілі був основним недоліком окупантів. Проте британська розвідка припускає, що дрони не зможуть покращити ситуацію, бо вони є вразливими для української протиповітряної оборони.

Фото: Twitter британської розвідки

Нічна атака Росії 19 травня: що відомо

У ніч на 19 травня російські загарбники атакували Київ дронами-камікадзе типу "Шахед". Українські системи протиповітряної оборони ліквідували всі ворожі цілі.

Також у п'ятницю зранку, 19 травня, російські загарбники атакували Львівську область за допомогою дронів-камікадзе. Усі ворожі "Шахеди" були збиті.

Повідомляється, що від атаки агресора постраждав й Кривий Ріг. Внаслідок ударів армії РФ у місті є руйнування на одному із промислових підприємств, а також спалахнули пожежі.

Згідно з наявною інформацією, під час нічної атаки на Рівненщині відпрацювала протиповітряна оборона, потраплянь немає.

У Повітряних силах України відзвітували про знищення 16 БпЛА із 22 запущених РФ, а також нашими Силами оборони було ліквідовано три з шести російських "Калібрів".

Нагадаємо, заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що у російських загарбників вичерпався стратегічний запас ракет. Водночас ворогу вдалося налагодити виробництво, попри міжнародні санкції.

Раніше повідомлялось, що Російська Федерація вдвічі збільшила чисельність підводних ракетоносіїв у Чорному морі. Українців закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.05.2023 11:21