Фото: АрміяInform

Чому росіяни зменшили кількість ударів по Україні останніми днями: пояснення Повітряних сил

Російські загарбники намагаються заплутати українських військових й увести в оману протиповітряну оборону. Водночас ніч проти 12 червня в Україні минула відносно спокійно — на це вплинули погодні умови.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в етері телемарафону. За його словами, тактика у росіян залишається однаковою.

"Тому що застосовують вони крилаті ракети та дрони з різних напрямків, намагаються ввести в оману нашу ППО", — сказав він.

Ігнат пояснює, що ворожі об'єкти летять спочатку групою, згодом розділяються на підгрупи, а потім працюють поодиноко.

"Вони можуть летіти на Захід, а потім різко повернути назад. Росіяни намагаються зробити усе, щоб подолати нашу ППО", — пояснив військовий.

Речник Повітряних сил зауважив, що зменшення ворожої активності у небі у ніч на 12 червня пов'язане погодними умовами. Він зазначив, що погода також впливає і на діяльність наших авіаційних підрозділів.

Ігнат зауважив, що, попри це, росіяни продовжують завдавати ударів керованими авіаційними бомбами (КАБ) по прифронтових територіях. Також загарбники використовують дрони-камікадзе — це не лише "шахеди", а й "ланцети" різних типів.

"Окупанти майже завжди застосовують "шахеди", починаючи з о пів на дванадцяту ночі, й аж до четвертої ранку. Загарбники обирають саме такий час, щоб унеможливити збиття їхніх безпілотників зі стрілецької зброї", — зауважив Ігнат.

Нагадаємо, раніше у Повітряних силах повідомляли, що для атак на Україну країна-агресорка використовує близько 40 летовищ, в тому числі в окупованому Криму та Білорусі. Там розміщено 300-400 літаків та стільки ж гелікоптерів. За даними військових, на сьогодні ворог використовує майже ту ж кількість авіації, яка була на початку повномасштабного вторгнення. І це попри значні втрати ворога у техніці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.06.2023 13:18