Фото: АрміяInform

Скільки літаків та гелікоптерів має Росія для атак на Україну: дані Повітряних сил ЗСУ

Для атак на Україну країна-агресорка використовує близько 40 летовищ, в тому числі в окупованому Криму та Білорусі. Там розміщено 300-400 літаків та стільки ж гелікоптерів.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в інтерв’ю "Українській правді".

"Плюс-мінус використовують для атак близько 40 летовищ на різному віддаленні від наших державних кордонів. Крим, російські та білоруські. З Білорусі немає запусків ракет, "Іскандерів", які вони пускали. У Білорусі А-50 використовується, стоять російські літаки. Були вони у Барановичах, під Мінськом. Там п’ять аеродромів, які вони використовують. Звідти вони вилітати можуть, летіти ближче на російську територію, звідти відпрацьовувати і так далі", — зазначив Ігнат.

Речник Повітряних сил наголосив, що на сьогодні ворог використовує майже ту ж кількість авіації, яка була на початку повномасштабного вторгнення. І це попри значні втрати ворога у техніці.

"Ми знищили новішу техніку, тобто, Су-30СМ, Су-34, Су-25, Су-35 і менше, але теж їх знищили. І вертольоти Ка-52, особливо гарно їх знищили в Чорнобаївці декілька разів. Тобто, ця руська тупість не лише на фронті. От вони, власне, поховали там багато тієї техніки. Але, на жаль, вони можуть продовжувати поповнювати ці втрачені борти. І втраченими льотчиками теж не заморочуються", — сказав він.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, у Росії заборонили використовувати великі партії 122 та 152 мм артилерійських боєприпасів 2023 року виробництва. Окупантам не дозволяють ними користуватися через самодетонацію.

Зауважимо, за даними американського Інституту вивчення війни, Сили оборони України ведуть контрнаступальні дії щонайменше на чотирьох ділянках фронту. Бійці ЗСУ продовжують просування під Бахмутом, а також мають певні успіхи в Донецькій та Запорізькій областях. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.06.2023 22:22