Фото: ДТЕК

Чому в Києві та області в середу не було світла: пояснення "Укрненерго"

Енергокомпанія "Укренерго" з'ясовує причину технічного збою в роботі обладнання, яке призвело до необхідності застосування екстрених відключень світла у Києві та області 21 червня. Відомо, що на аварію повпливали обстріли Російської Федерації.

Про це повідомили в прес-службі "Укренерго".

За словами фахівців, саме піврічні масовані обстрілів росіян стали першочерговою причиною пошкодження мереж внаслідок і збою в роботі енергосистеми. Зазначається, що ремонти тривають постійно на всіх пошкоджених об’єктах, але є приховані пошкодження, які дають про себе знати інколи через тривалий час після атак.

"Наприклад, те, що одразу після ракетного удару було мікротріщиною далеко від епіцентру, за кілька місяців роботи під навантаженням перетворюється на значне пошкодження і вимагає додаткового часу ремонтів. Тож ризики порушення в роботі обладнання залишаються", — пояснили в "Укренерго".

Ситуація в Київській області

У столиці та Бучанському районі Київщини без електропостачання у середу залишилися 100 тисяч споживачів. Так, світло було відсутнє в частині Шевченківського, Святошинського, Солом'янського, Голосіївського та Подольського районів. Аналогічна ситуація — і в Бучанському районі.

Вже об 11:20 в Київській області були скасовані екстрені відключення. Всі споживачі — зі світлом. Наразі ремонтні бригади продовжують відновлювальні роботи.

Нагадаємо, у місті Черкаси 21 червня зникло електропостачання. Відключення електроенергії зафіксували в декількох районах. Як пояснили енергетики, це відбулося через дві аварійні ситуації в енергомережах. Фахівці вже працюють над відновленням електропостачання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.06.2023 13:35