Фото: ua-energy.org

Понад 100 тисяч споживачів у Києві залишилися без світла: у чому причина (оновлено)

На електромережах енергетичної компанії "Укренерго" виникла аварійна ситуація. Унаслідок цього в Києві без електропостачання залишилися 100 тисяч споживачів.

Про це повідомили в прес-службі ДТЕК й зазначили, що причина та строки ліквідації аварійної ситуації уточнюється. 

У Київській міській військовій адміністрації уточнили, що в частині Шевченківського, Святошинського, Солом'янського, Голосіївського та Подольського районів відбуваються екстрені відключення за розпорядженням "Укренерго". Аналогічна ситуація — і в Бучанському районі Київщини.

"Відключення застосовуються через системну аварію в енергосистемі. Про час відновлення електропостачання повідомимо додатково", — написали в КМВА.

Оновлено 11:50. Вже об 11:20 у ДТЕК поінформували, що Київській області були скасовані екстрені відключення. Всі споживачі — зі світлом.

Нагадаємо, вранці у вівторок, 20 червня, у кількох районах Києва теж зникало світло. Скарги на відсутність світла фіксували у Солом'янському, Оболонському та Святошинському районах. Тоді аварійно знеструмлювались чотири високовольтні підстанції. 

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук повідомляв, що після підриву Каховської ГЕС у вечірній час може виникати дефіцит електроенергії, на тлі якого можуть повернутись відключення світла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.06.2023 11:02