Фото: РНБО

Чому Захід стримано відреагував на підрив Каховської ГЕС: роз'яснення Данілова

Деякі країни вивчають питання щодо того, чи причетні російські окупанти до руйнування Каховської гідроелектростанції. Тому з'явилась дуже обережна реакція Заходу щодо ситуації з підривом дамби.

Таку заяву зробив секретар Ради національної безпеки й оборон України Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

"Те, що скоїли вчора росіяни, підпадає під кримінальні процеси та Женевську конвенцію. Це підпадає під дію міжнародного права, яке трактується як завдання ядерного удару. Ці пошкодження, які зробила РФ, саме так трактує міжнародне право", — сказав він.

Данілов переконаний, що через це деякі країни дуже обережно ставляться до цього питання і хочуть вивчити його.

"Хоча я не розумію, що тут можна вивчати. Думаємо, що найближчим часом будемо отримувати реакцію світової спільноти на ці події. Більш ніж впевнений, що цивілізований світ буде на нашому боці й ніякої зміни позиції щодо нас не буде", — додав секретар РНБО.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов повідомляв, що руйнування гідроелектростанції жодним чином не вплине на звільнення України. Посадовець вважає, що підрив росіянами Каховської ГЕС — це "принципово новий етап російської агресії". Своїм вчинком Росія показала, що увесь час брехала про свої цілі війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2023 22:04