Цукерберг збирається об'єднати Facebook, Instagram і WhatsApp

26 СІЧНЯ 2019 10:10

Глава компанії Facebook Марк Цукерберг збирається об'єднати месенджери Facebook, Instagram і WhatsApp загальною системою обміну повідомленнями, пише The New York Times з посиланням відразу на чотири знайомих з цією ідеєю джерела.

За даними співрозмовників видання, після інтеграції всі три сервіси продовжать працювати і як окремі додатки, але коли зміни вступлять в силу, «користувач Facebook, наприклад, зможе відправити зашифроване повідомлення того, у кого є обліковий запис тільки в WhatsApp».

Щоб реалізувати задум Цукерберга, тисячі співробітників його компанії повинні будуть уніфікувати конфігурацію сервісів на базовому рівні. Зокрема, глава Facebook зажадав, щоб фахівці розробили алгоритм наскрізного шифрування, який зможе гарантувати, що розмова в чаті бачитимуть лише безпосередні учасники бесіди.

Робота над інтеграцією трьох месенджерів поки знаходиться лише на початковому етапі. Очікується, що вона завершиться до кінця цього року або початку наступного.

Нагадаємо, тиждень тому стало відомо, що Федеральна торгова комісія США (FTC) може оштрафувати соцмережу Facebook на рекордну суму за передачу особистих даних користувачів в маркетингових цілях.

Технології, 26.01.2019 10:10