Олексій Данілов. Джерело: Офіс президента України

Данілов пояснив, про що свідчать постачання КНДР снарядів Росії

Допомога від Північної Кореї означає, що Росія втрачає власні спроможності. Інакше окупанти не можуть забезпечувати себе на полі бою.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". Він розповів, що сподівання росіян на допомогу від КНДР свідчить про справжні спроможності Росії — їх стає все менше та менше.

"І тому нам треба своє робити, у нас є свої партнери. Розпочали роздаватися голоси, що про нас забуватимуть — усе це російська пропаганда", — запевнив Данілов.

Він наголосив, що підтримка була, є і буде. За його словами, з першого дня останньої агресії 24 лютого всі заяви, зроблені лідерами провідних країн, залишаються в силі.

Раніше Данілов висловив переконання, що заява міністра оборони РФ Сергія Шойгу про готовність до переговорів свідчить про неможливість Росії перемогти Україну на полі бою. Секретар РНБО додав, що наразі в Росії займаються підготовкою "політичних проектів в Україні" для внутрішньої дестабілізації країни.

Нагадаємо, що 27 жовтня секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що росіяни проводили ядерні тренування. Однак, вони були не зовсім вдалими, бо країна-агресорка — технологічно відстала держава порівняно із Заходом.

Водночас посадовець зауважив, що використання ядерної зброї — це перехід межі, тому світ повинен по-іншому реагувати на дії Росії. Відтак, якщо світова спільнота і надалі ігноруватиме брязкання Росії ядерною зброєю, то з часом цю проблему буде вирішити ще важче.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.11.2023 09:23