Олексій Буряченко. Джерело: Facebook

"Дає надію на другий шанс": Буряченко підбив перші результати звільнення від покарання за СЗЧ

На сьогодні деякі військовослужбовці, які самовільно залишили свої військові частини, почали повертатися на поле бою, замість того, аби відбувати покарання за ґратами. Така ініціатива дає воїнам так званий "другий шанс" і позитивно впливає на ситуацію на фронті.

Про це повідомив виконавчий директор "Міжнародної асоціації малих громад" Олексій Буряченко у своїй статті на сайті "Ми — Україна".

За словами посадовця, ініціатива держави із повернення бійців на фронт, які вперше пішли у СЗЧ, дає надію на "другий шанс" для людей, які зараз переховуються від правоохоронних органів, через ризики засудження і потрапляння до місць позбавлення волі на дуже великий термін.

Крім того, важливим аспектом у цій практиці, на думку Буряченка, є те, що бригадири та командири батальйонів погоджуються повернути на службу людей з СЗЧ та дезертирства.

"Адже, це просто "по людські" та і від кадрового підсилення зараз мало хто відмовиться. Зазначені позитивні практики ми маємо максимально масштабувати і опублікувати, не зважаючи на резонансність цього питання, про яке багато хто відмовляється не те, що говорити, навіть думати... Але від того, що хтось засунув "голову в пісок", як страус, питання саме не вирішиться! З людьми потрібно комунікувати, доносити до них об’єктивну інформацію через різні офіційні та неофіційні канали, тим самим відновлюючи взаємну довіру та підсилюючи нашу обороноздатність", — наголосив Буряченко.

Нагадаємо, раніше виконавчий директор "Міжнародної асоціації малих громад" Олексій Буряченко заявляв, що нормативні "гойдалки" у питаннях самовільного залишення військової частини та дезертирства уже давно вийшли у публічну площину і усім, хто хоч трохи цікавився цим питанням, абсолютно очевидно, що це не може і надалі залишатись виключно проблемою самого військового. А боротьби тільки з наслідками СЗЧ, точно замало, потрібно дивитися в корінь проблеми і вирішувати її системно на кожному рівні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.10.2024 21:38