ДБР арештувало облгази, що належали Дмитру Фірташу

26 ТРАВНЯ 2022 10:07

Державне бюро розслідувань передало активи 26 облгазів в управління держави. Управлінням цими активами займатиметься АРМА.

Як повідомляється на сайті ДБР, слідчий суддя Печерського суду Києва задовольнив відповідне клопотання слідчого та  передав в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) арештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільчих систем.

Відтепер держава контролюватиме постачання споживачам природного газу. Це є надважливим питанням національної безпеки, особливо в умовах російської агресії.

Як повідомило TrueUA джерело у правоохоронних органах, більшість з цих облгазів де-факто входять до сфери впливу Дмитра Фірташа та працюють під брендом РГК (Регіональна газова компанія).

Обшуки у будівлях Міненерго та у його колишніх чиновників, у Нацкомісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг, а також в офісах операторів газорозподільних систем, які брали участь у даній схемі відбулися ще у червні 2021 року.

За інформацією правоохоронних органів, згідно з постановою Кабміну від 21 лютого 2017 року, користувачі газорозподільних систем повинні були вносити щорічну плату за їх експлуатацію у розмірі 10% від залишкової вартості.

"Багаторічна протиправна діяльність завдала державі збитків на суму 1,488 млрд гривень", – уточнили у Бюро.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДБР заблокувало канал постачання до РФ підприємством олігарха Олега Дерипаски компонентів для ракетобудування.

Політика, 26.05.2022 10:07