ДБР: Двоє митників допустили збитки державі на 7,6 млн грн

24 ЛИСТОПАДА 2021 11:19

Перед судом постануть працівники митного посту «Бориспіль», які допустили збитки державі на 7,6 млн гривень. Про це повідомляється на сайті ДБР, інформує TrueUA.

Зазначається, що слідчі ДБР завершили досудове розслідування щодо двох митників митного поста «Бориспіль – аеропорт» Київської митниці. Обвинувальні акти скеровані до суду.

«Внаслідок службової недбалості посадовців державі завдано збитків на суму 7,6 млн гривень. Протягом 2018-2020 років вони розмитнювали товари загального вжитку, як товари військового призначення, неправильно вказуючи код згідно з класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД). Оскільки товари військового призначення не підлягають оподаткуванню, імпортер уникав сплати ввізного мита та податку на додану вартість на понад 7,6 млн гривень.

Працівники митного посту обґрунтовано обвинувачуються у неналежному виконанні службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України)», – йдеться у повідомлені.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років та зі штрафом до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Події, 24.11.2021 11:19